Alla oleva artikkeli lähetettiin 8.8.2003 klo 17:19 sähköpostitse julkaistavaksi Helsingin Sanomien Mielipide-sivulla. Sitä ei kuitenkaan koskaan julkaistu.

 

KAHTEEN KERTAAN VELOITETTU MATKAKORTTIMAKSU

Helsingin busseissa näkee lähes päivittäin tilanteita, joissa matkakorttilaitteeseen syttyy vihreän valon asemesta yllättäen samanaikaisesti sekä punainen että keltainen valo. Ongelma tuntuu vaivaavan erityisesti arvolipulla matkustavia vanhoja ihmisiä. He näyttävät silloin matkakorttia koneelle yhä uudelleen ja uudelleen, painaen maksunappia useita kertoja, kunnes vihreä valo lopulta syttyy. Olen monta kertaa kauhuissani pohtinut: "Montakohan maksua tuonkin vanhuksen kortilta veloitettiin?"

Sain hiljattain tilaisuuden tutkia tätä asiaa tarkemmin, kun sama tilanne sattui itselleni. Menin heti sen jälkeen HKL:n toimistosta selvittämään, mitä kortilta oli veloitettu. Kävi ilmi, että kortilta oli mennyt matkan hinta kahteen kertaan: Ensimmäinen maksu veloitettiin ilmeisesti silloin, kun laitteeseen syttyi punainen valo ja toinen maksu vihreän valon syttyessä.

Valitettuani asiasta en suinkaan saanut liikaa perittyä maksua takaisin. Sensijaan sain YTV:ltä vastauksen, jonka perustelut ovat pöyristyttävät:

Minun olisi pitänyt keltaisen valon vielä palaessa näyttää korttia uudelleen lukijalle ja olla painamatta uudelleen maksunäppäintä. Kahta maksua ei kuulemma mene, vaikka näppäintä painaisikin uudelleen. Minun tapauksessani kuitenkin kaksi maksua otettiin, koska leimausteni välillä oli 4 sekunnin ero!

Kuinka voidaan vaatia, että matkustaja osaa toimia odottamattomassa virhetilanteessa tuolla tavalla ja vielä noin nopeasti? Laitteen harmaassa tekstinäytössä ilmeisesti vilahti jokin lyhyt ohje, mutta sen lukemiseksi minun olisi pitänyt ottaa esille lukulasit, joita en turvallisuussyistä pidä päässä kulkuvälineisiin noustessa. Maksulaitteen normaali toiminta perustuu suuriin näppäimiin ja isoihin värillisiin merkkivaloihin, joten matkustaja ei yleensä ole varautunut lukemaan ohjetekstejä ja toimimaan niiden mukaisesti salamannopeasti. Laite ohitetaan tavallisesti nopeasti jonossa kävellen. Jo sen kohdalle pysähtyminen voi olla vaikeaa. Ohje ei pysy näytöllä niin pitkään, että lukulasit ehtisi ottaa taskusta tai laukusta. Onko kuluttaja todellakin velvollinen maksamaan matkasta kaksinkertaisen hinnan, jos maksulaitteen signaalien tulkitsemiseen tuollaisessa odottamattomassa ja epäloogisuudessaan vaikeasti ymmärrettävässä tilanteessa kuluu aikaa yli 4 sekuntia?

Järjestelmän korjaamisen (tai korvaamisen) vauhdittamiseksi jätin asiasta valituksen Kuluttajavalituslautakuntaan. Koska sinne voi valittaa vain omasta asiastaan, toivottavasti mahdollisimman moni muu tekee samoin. Valituksessani vaadin, että YTV velvoitetaan selvittämään tietokoneellisesti matkakorttien maksuhistoriasta kaikki vastaavanlaiset tapaukset ja hyvittämään liikaa perityt maksut ao. matkakorttien omistajille.

Timo Ahjos
(Allekirjoituksen alla oli sähköpostiosoite, joka on poistettu tästä nettiversiosta)