RAPORTTI VUODEN 1997 KEVÄTSIIVOUKSESTA, osa 5

Raportin alkuun Raportin nelososaan

Lokakuu 1997

Ke 1.10.97 klo 16: Yllytin PP-groupin viihdepäällikköä ja catering-päällikköä kokeilemaan, kuinka Musta Maija sujuu verkon yli eli todellisuudessa Atlannin ali. Heikki pelaa Kirkkonummella, Peter New Jerseyssä USA:ssa ja minä jaan heille kortteja Malmilta. Pelaajat lähettelevät minulle myös GSM-tekstiviestejä Etelä-Afrikan kautta Webistä. (Palvelu on sittemmin suljettu.) Päiväni jatkuu haasteellisena, kerään parhaillaan voimia eteisen siivoamiseen.

To 2.10.97: Maija sujuu hienosti. Pakenin siivousta seisoskelemalla uuden PC-Superstoren kassajonossa Konalassa.

Pe 3.10.97: Päivitin kotisivujeni kansilehden ja jaoin ahkerasti pakasta kortteja Maijan pelaajille. Illalla katselin lentoasemalla DC-9:n laskeutumista, jota oli kutsuttu turvaamaan lentoaseman oman palokunnan lisäksi noin 20 erilaista hälytysajoneuvoa Helsingistä ja Vantaalta. Tällaisissa tilanteissa vanha punainen Saabini on siitä hyvä, että vaikka sen pysäköisi jalkakäytävälle palo- ja poliisiautojen viereen, kukaan ei tule kysymään, miksi se on siinä.

La 4.10.97: Tornado toimi pitkästä aikaa pesten saunan pesuhuoneineen ja tietysti kaikki pinnat kattoa myöten. Skeptikoille voin vakuuttaa, että kyllä kannatti pestä. On uskomatonta, kuinka paljon likaa irtosi ihan puhtaan näköisistä seinistäkin!

Su 5.10.97: Viimeistelin saunan kevätsiivouksen pesemällä ja silittämällä suihkuverhon, joka pitäisi siinä olevan pesuohjeen mukaan näköjään pestä kerran kuussa. Pesin sen viimeksi kesällä 1995! Pyhälounas luonnon helmassa.

VIIKKO 41:

Pe 10.10.97: Viikko kului tähän asti yleisen ahdistuksen vallassa kevätsiivouksen edistymättä. Ehkä se sopi hyvin tämän viikon ohjelmaksi, kun tänään on kerran Aleksis Kiven päivä.

Su 12.10.97: Saavutettu virstanpylväs: Eteisen kevätsiivous suoritettu. Samalla päälistan kohta "lattioiden pesu" tuli loppuun suoritetuksi. (Iltapäivä menikin sitten mukavasti pikkusiskon häissä, missä pidin puheen. :-)

VIIKKO 42:

Ma 13.10.97: Maanantai meni pikkusiskoni häistä toipumiseen.

Ti 14.10.97: Tiistai meni Meritan ja Nordbankenin häistä toipumiseen - vaikka en niissä puhetta pitänytkään. Kihlaus oli pidetty salassa, mutta maanantaina nimitettiin jo uuden konsernin johto. Matin mukaan ihanteellisessa pohjoismaisessa yrityksessä on ruotsalainen johto ja markkinointi, suomalaiset insinöörit, norjalaisten rahat ja tanskalaisten olut. MeritaNordbanken näyttää toteuttavan tuon siltä osin kuin on mahdollista ilman norjalaisten ja tanskalaisten panosta. Tosin jo maanantaina ilmoitettiin, että he toivovat saavansa siihen mahdollisimman pian myös kolmannen kumppanin - for obvious reasons :-)

Ke 15.10.97: Projektin toinen vaihe eli kulkuvälineiden huolto alkoi, osittain siis päällekkäin ensimmäisen vaiheen kanssa. Toisen vaiheen ensimmäisenä tehtävänä vein auton öljynvaihtoon, moottorinpesuun ja katsastustarkistukseen. Kävi ilmi, että olen ulkoillut liian paljon kävellen ja liian vähän autolla. Siitä löytyi nimittäin yllättävän monta vikaa, jotka ovat kaikki ajamattomuuden aiheuttamia (kuten jarrujen ruostuminen).

To 16.10.97: Olin varannut auton katsastuksen tälle päivälle, mutta jouduin peruuttamaan sen autosta löytyneiden vikojen vuoksi. Iltapäivällä otin kiinni isokokoisen koiran, joka oli päässyt irti ja kulki remmi kaulassa kohti vilkasliikenteistä katua. Täytyy sanoa, että ellen olisi ollut 10 vuotta naimisissa, en olisi osannut toimia oikein siinä tilanteessa. (Verkkoresurssien säästämiseksi jätän lukijan arvattavaksi, miten nuo kaksi asiaa liittyvät toisiinsa. :-)

Pe 17.10.97: Opin tekemään lomakkeen, johon täytetyt tiedot tulevat minulle sähköpostina, ja kirjoittamaan kotisivulle lämpötilan (esim. 10° C :-)!

VIIKKO 43:

Ti 21.10.97: Kellarikomero siivottu. Autoon vaihdettu toinen tuulilasinpyyhkijä ja talvipyörät. Lopuksi yritin tarjota huikan akkuvettä, mutta sille ei tuntunut olevan tilaa. Osaako joku neuvoa, millä korkeudella nestepinnan pitäisi akussa olla? (Akkukennot eivät ole näkyvissä vaan vain alaspäin suppenevat täyttöputket). Neljä tuntia talvirenkaiden vaihdon jälkeen alkoikin sitten jo sataa lunta. Näin olen ennenkin ajoittanut renkaiden vaihdon :-)

Ke 22.10.97 klo 12: Auto viety operoitavaksi. Syyskuun kirjanpito ja ALV-laskelma laadittuina. Päivä jatkuu eikä aurinkokaan ole vielä laskenut. Eilen satanut lumi on kuitenkin jo sulanut. Jos näit kahden poliisin ampujan tänä aamuna Helsingin keskustassa, ilmoita siitä poliisille äläkä minulle! Klo 16: Autokorjaamon laskua kertyi ihan kiitettävästi yhdessä päivässä eli lähes $1,000. Siitä jarrujen osuus oli noin 2 tmk, vetonivelten vaihto noin 2 tmk ja loppu menikin sitten pakoputkiston vaihtoon. Mitä opimme tästä? Oikea vastaus: Sen mitä bensassa säästää, sen ruoste raiskaa. Tämä ei siis ollut edes mikään määräaikaishuolto vaan vain liian vähän ajamisen aiheuttamien ruostevaurioiden korjaus.

Pe 24.10.97: Syvän katumuksen jälkeen sain synnit anteeksi katsastusmiehen sanoin: "Onpas hyväkuntoinen auto!" Parannuksen lupaan kuitenkin tehdä: Yritän tästä lähtien ottaa auton entistä useammin mukaan, kun lähden ulos, ettei sen tarvitse ruostua käytön puutteessa. Vähintään kerran viikossa on syytä käydä ajamassa ympyrää Itäkeskuksen katolla ja tulla sieltä alas ilman moottorijarrutusta, niin alkava ruoste pyyhkiytyy jarruista ja nivelet saavat tarvitsemaansa liikuntaa. Käsijarrun ruostumisen estämiseksi alan käyttää sitä liikennevaloissa. -- Lopuksi kaikkitietävä verottaja antoi siunauksensa lähettämällä tiedon veronpalautuksesta, joka kattaa syksyn autokulut.

La 25.10.97: Illalla pelkäsin, että tanskalainen poliisien surmaaja tulee minun vuorolla pesemään pyykkiään meidän talon pesutupaan. Samaa pelkäsivät ilmeisesti edellisen vuoron käyttäjät, päätellen heidän säikähdyksestään, kun menin ovesta sisään! Kun olin saanut pyykit koneeseen, tulin kotiin katsomaan uutiset ja sain tietää, että mies oli jo pidätetty. Linkoaminen, rumpukuivaus ja mankelointi tapahtuivatkin sitten jo huojentunein mielin.

VIIKKO 44:

Ti 28.10.97: Tornado hyökkäsi autoni kimppuun, liimasi repsottavat koristelistat ja käsitteli kumipuskurit, kumitiivisteet ja muitakin mustia kumiosia silikonilla, puskurin naarmujen lääkitsemiseksi ja tiivisteiden jäätymisen estämiseksi. Tähän hommaan antoi herätteen eräs rehellinen henkilö, joka soitti aamulla ilmoittaakseen, että oli rikkonut peräkärrynsä valot autoni puskuria vasten ja repinyt siitä samalla irti koristelistan.

Ke 29.10.97: Tornado jatkoi auton käsittelyä ja paikkamaalasi akun alle syöpyneet maalivauriot erinomaisella Hammerite-nimisellä ihmeaineella, joka on samalla sekä ruosteenestopohjamaali että lakkapintamaali. Tästä tehtävästä suoriutuminen oli minulle merkittävä henkilökohtainen saavutus, sillä se oli päärästilistallani viime vuoden kesästä saakka. Vielä tänä aamuna olin epävarma, löydänkö tarkoitukseen sopivaa maalia. -- Maalauksen jälkeen suihkutin virranjakajaan kosteudenpoistoöljyä talvikäynnin varmistamiseksi. Täydensin auton varustusta palopeitteellä, joka on monikäyttöisempi, pitkäikäisempi ja paremmin pakkasta sietävä kuin vaahtosammuttimet.

Raportin kuudenteen osaan