Tervehdys Malmilta 5.2./12.2.1999

Hyvät ystävät!

Tänään Runebergin päivänä kävin syömässä normaalissa lounaspaikassani, Ravintola Jagellonicassa, jossa saa hyvää kotiruokaa edulliseen hintaan. Ihmisiä oli tavallista vähemmän, ilmeisesti olin liikkeellä hiukan myöhemmin kuin pahimpaan ruokatuntiaikaan. Kolmessa tyhjässä pöydässä oli "Varattu"-lappu, mutta niiden vieressä oli yksi vapaa pöytä, joten istuin siihen.

Kun olin aloittanut syömisen, sinne ilmestyi pitkä jono nuoria naisia pukeutuneina kaikki samanlaisiin valkopohjaisiin mainostarroilla peitettyihin "haalareihin". Arvatkaapas, ketä sain ruokavieraikseni! He olivat Miss Suomi -kisan finalistit!!!

Mielenkiintoinen kokemus nähdä sellaisia tyyppejä "luonnossa" ja aistia se ilmapiiri. Yleisvaikutelmakseni jäi, että siinä oli tavallisia ujoja ja hiljaisia suomalaistyttöjä, aika jännittävässä tilanteessa. Ilmapiiri tuntui melko kireältä. Komento oli muuten kuin armeijassa, mutta komennot alkoivat sanalla "Tytöt". Ainoa iloisen tuntuinen oli Lola Odusoga. Hänhän olikin joukossa työnsä puolesta eikä kilpailijana. Koko siitä joukosta Lola oli oikeastaan ainoa, joka teki minuun vaikutuksen. Kerrassaan viehättävä!

Pois lähtiessäni ostin Iltalehden ja tutkin siitä tarkemmin, kuka kukin oli. Tiedot löytyvät myös tämän ikkunan alla olevan linkin kautta, jos olet rekisteröitynyt Iltalehden lukijaksi. Valitettavasti painetussa Iltalehdessä verbaaliset kuvaukset ovat osittain väärien valokuvien kohdalla!

Nyt lienee pakko seurata kisatkin, joita en ole katsonut moniin vuosiin.

Muutos 12.2.99: Suosikkini vaihtui TV-esiintymisen perusteella ja on nyt Saija Palin Turuust.

Ja näin siinä kisassa 14.2.1999 sitten kävi:

Alkulämmittelyä:


ja loppujäähdyttelyä:


Yleisön suosikki (45% äänistä)
Lehdistön ihannetyttö
2. perintöprinsessa Saija Palin


2. perintöprinsessa Minna Lehtinen


Miss Suomi Vanessa Forsman (Porvoosta)


Kolme parasta